Wie is

John Olivieira

Marketing Tribune: “John Olivieira is waarschijnlijk de man met de mooiste glimlach en bekendste bril binnen de mediawereld. Voor zijn komst naar Sanoma, werkte John bij MTV Networks en verschillende creatieve bureaus. Zijn charisma, snelle denken en creativiteit neemt hij zonder moeite mee in zijn contact met partners, mediabureaus en creatieve bureaus. Altijd op zoek naar het beste concept, strategie en het gewenste Umfeld.”

Vijf jaar geleden werd ik gevraagd om de afdeling marketing partnerships binnen Sanoma op te zetten. Samen met mijn team ontwikkelde ik creatieve cross mediale oplossingen voor marketing communicatie vraagstukken van adverteerders. Saillant detail; de term ‘marketing partnerships’ is langzaam aan een synoniem geworden voor cross mediale oplossingen in het medialandschap. Al zeg ik het zelf…geen slechte verdienste in vijf jaar tijd. De afdeling is nu een van de strategisch drijvende krachten van Sanoma en zorgt tegenwoordig ook voor een brugfunctie tussen Sanoma/SBS en adverteerder.

Ik ben een specialist op het gebied van branded content en heb afgelopen jaren mijn mening over dit onderwerp niet onder stoelen of banken geschoven, maar altijd met een knipoog. Ook heb ik afgelopen jaren verschillende innovatieve onderzoeken geïnitieerd die belangrijk zijn geweest voor de markt. Branded content onderzoek print versus digital en crossdevice onderzoek NU.nl zijn hiervan de meest in het oog springende voorbeelden. Daarnaast is hij een graag geziene spreker op congressen als Branded Content Event en verzorgde ik presentaties tijdens events als Cannes Lions, SpinAwards en Digital Marketing Live.

Details

Kanaalstraat 82A
1054 XL Amsterdam

Categories

Cultuur
Media
Sport

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever.
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever.

Related projects